Marvin Zeegelaar kreeg door de komst van Bas Dost bij Sporting Lissabon de hoop dat hij zou opvallen bij bondscoach Danny Blind.

"Toen Bas ook bij Sporting tekende wist ik dat de kans groot was de bondscoach naar onze club zou gaan kijken. En dan kon ik ook opvallen", aldus Zeegelaar voor de camera van NUsport.

De 26-jarige linksback meldde zich maandag bij het hotel van Oranje in Noordwijk. Vorige week belde Blind hem zelf op om te zeggen dat hij hem in de selectie zou opnemen voor het oefenduel woensdag met België en de WK-kwalificatiewedstrijd zondag tegen Luxemburg.

"Ik was een beetje verrast toen hij belde, het is allemaal nieuw voor me. Maar ik was ook heel blij. De bondscoach zei dat ik goed bezig was bij Sporting. Ik denk ook dat het heeft geholpen dat ik het nu bij een topclub laat zien en ook in de Champions League speel."

Zeegelaar: 'Blind zei dat ik goed bezig ben'
Zeegelaar: 'Blind zei dat ik goed bezig ben'

Omweg

Zeegelaar beseft dat het een lange route is geweest naar Oranje. Nadat hij in Nederland voor Ajax en Excelsior uitkwam, speelde hij bij het Engelse Blackpool op het tweede niveau en kwam hij ook uit voor Espanyol B en het Turkse Elazigspor. Afgelopen zomer verruilde hij het Portugese Rio Ave voor Sporting.

"Het is inderdaad een flinke omweg geweest, maar uiteindelijk ben ik goed terechtgekomen. Mijn jongensdroom komt nu uit met een plek bij Oranje. Het is niet makkelijk om dat doel te bereiken als je voor een club als Blackpool speelt. Stap voor stap is het me toch gelukt. Ik heb er hard voor gewerkt."

De sleutel in de opmars van Zeegelaar lijkt zijn transformatie van linksbuiten naar verdediger. "In Turkije had ik al een paar wedstrijden als linksback gespeeld, waarna ik bij Rio Ave weer voorin kwam te staan. Ik was toen een van de beste spelers van de competitie."

"Trainer Jorge Jesus, die me naar Sporting heeft gehaald, zag echter een linksback in me. Hij is een grote meneer, die veel verstand heeft van voetbal. Wat hij zei toen ik werd opgeroepen voor Oranje? Geniet ervan, ik geloof in je."