Stefano Pioli is dinsdag aangesteld als de nieuwe trainer van Internazionale. De Italiaan volgt de vorige week ontslagen Frank de Boer op.

De 51-jarige Pioli heeft een contract getekend tot medio 2018, meldt Inter op de site van de club. Hij neemt met Giacomo Murelli (assistent), David Lucarelli (assistent), Matteo Osti (fysieke trainer) en Francesco Perondi (fysieke trainer) ook zijn eigen technische staf mee.

Pioli heeft een lange lijst van Italiaanse clubs achter zijn naam staan. Zijn laatste klus als trainer was bij Lazio. Na teleurstellende resultaten en een 1-4 thuisnederlaag tegen AS Roma werd hij daar in april van dit jaar na minder dan twee seizoenen ontslagen. 

Daarvoor werkte de voormalig verdediger onder meer voor Palermo en Bologna. Inter wordt de dertiende club uit zijn trainersloopbaan.

Pioli wordt bij Inter de negende trainer sinds de topclub in 2010 onder José Mourinho de Champions League won.

Jeugdtrainer

De Boer werd vorige week dinsdag na amper drie maanden ontslagen door de clubleiding. De oud-trainer van Ajax moest vertrekken vanwege teleurstellende resultaten.

Onder leiding van De Boer stonden de 'Nerazzurri' na elf speelronden met veertien punten op de twaalfde plek in de Serie A. Ook in de Europa League gingen twee van de drie wedstrijden verloren.

Sinds het ontslag van de Nederlander werden de honneurs waargenomen door Stefano Vecchi. Met de jeugdtrainer op de bank verloor Inter met 2-1 van Southampton in de Europa League en won de club uit Milaan met 3-0 van Crotone in de Serie A.

Pioli wordt donderdag aan de pers gepresenteerd door Inter.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Serie A