Cristiano Ronaldo heeft maandag bij het tekenen van zijn nieuwe verbintenis bij Real Madrid benadrukt dat dit niet het laatste contract van zijn actieve carrière is.

"Dit is mijn voorlaatste contract, laat dat duidelijk zijn", zei de 31-jarige Ronaldo, die nu tot 2021 vastligt bij de 'Koninklijke', op een persconferentie in Madrid. "Ik kan nog vele jaren mee in het voetbal, wel tien jaar."

De oud-speler van Manchester United sloot niet uit dat hij ooit nog voor een andere club zal uitkomen. "Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet, maar ik hoop hier mijn loopbaan af te sluiten. Real zit in mijn hart en zal altijd een deel van me zijn."

Ronaldo genoot van zijn speciale dag in Bernabeu. "Dit is een bijzondere en heel belangrijke dag. Dit is een droomjaar met de Champions League-zege, winst van het EK en deze contractverlenging. Ik hoop geschiedenis te blijven schrijven bij de beste club van de wereld."

"Ik wil ook de komende vijf jaar de beste blijven, dit shirt met trots dragen en hetzelfde doen als ik in de afgelopen seizoenen heb gedaan: doelpunten maken en titels winnen."

Ronaldo staat momenteel op 371 treffers voor Real sinds hij in 2009 voor 94 miljoen euro, destijds een recordbedrag, werd overgenomen van Manchester United. "Of ik op vijfhonderd goals kan uitkomen? Het is mogelijk, maar het is geen obsessie voor mij. Het is belangrijk om prijzen te winnen met het team."

Gouden Bal

Real Madrid bevestigde zondag al dat Ronaldo zijn verbintenis met drie jaar zou verlengen. Volgens Spaanse media blijft de aanvaller zo'n 21 miljoen euro per jaar verdienen. Als de Portugees zijn nieuw contract uitdient, is hij 36 en heeft hij twaalf seizoenen voor Real Madrid gespeeld.

Ronaldo werd met Real Madrid één keer landskampioen, won tweemaal de Champions League en veroverde tweemaal de Copa del Rey, de Europese Super Cup, het WK voor clubs, en de Spaanse Super Cup.

In 2009, 2013 en 2014 won Ronaldo de Gouden Bal voor de beste speler ter wereld. Ook dit jaar behoort hij tot de kanshebbers voor de prestigieuze prijs.

Met het nationale elftal van Portugal veroverde Ronaldo afgelopen zomer in Frankrijk de Europese titel. In de finale liep de aanvaller een knieblessure op, waardoor hij de start van dit seizoen moest missen. Sindsdien scoorde hij in acht competitieduels vijf keer.

Teamgenoot bij Portugal laat Ronaldo schrikken tijdens fotoshoot
Teamgenoot bij Portugal laat Ronaldo schrikken tijdens fotoshoot