Ajax-verdediger Joël Veltman baalt ervan dat Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj sinds kort niet meer tot de A-selectie van de club uit Amsterdam behoren.

Aanvaller El Ghazi werd ruim een week geleden naar Jong Ajax verbannen na een incident op de training. Middenvelder Gudelj vertelde aan trainer Peter Bosz dat hij hij het mentaal niet kan opbrengen om op de reservebank te zitten, waardoor hij zaterdag ook tot nader order uit de selectie van het eerste elftal werd gezet.

"Het is zonde. Zowel Anwar als Nemanja is een toegevoegde waarde", zegt Veltman in gesprek met NUsport. "Maar uiteindelijk is het hun eigen keuze om zo te handelen. Het is natuurlijk iets tussen de spelers en de club, maar het blijft jammer."

De 24-jarige Veltman merkte net als veel andere medespelers in de voorbije weken dat El Ghazi en Gudelj niet lekker in hun vel zaten, maar vooral van de Serviër had hij niet verwacht dat de situatie zou gaan escaleren.

"We staan er natuurlijk allemaal bovenop. We zien ze in de kleedkamer en op het veld. Ik merkte wel dat ze echt teleurgesteld waren. Alleen bij Nemanja zag ik dit niet echt aankomen. Het is een keuze die hij maakt en nu moet hij het maar met de club uitvechten."

AZ

In de uitwedstrijd tegen AZ (2-2) had Ajax het zondag vooral in de eerste helft lastig met de tegenstander. Volgens Veltman, zelf bezig aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers, was het matige spel echter geen gevolg van de incidenten rond El Ghazi en Gudelj.

"AZ ging er in de eerste helft gewoon vol op. Zij kregen er energie van als wij de ballen inleverden en er niet in slaagden om ons onder de druk uit te voetballen", analyseert de 13-voudig Oranje-international.

"Dat is logisch. Andersom hebben wij dat ook altijd. Je bent in staat om een stapje harder lopen als het lukt de bal te veroveren en dat had AZ de hele eerste helft. Na rust vonden wij wel de vrije man en toen wisten zij het niet meer. Het is frustrerend dat we de 1-2 voorsprong uiteindelijk nog weggaven."

Veltman maakt deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen België van woensdag en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg van zondag.

Na de interlandperiode komt hij met Ajax op zondag 20 november weer in actie in de Eredivisie. In de Amsterdam Arena is NEC dan de tegenstander.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie