PSV-verdediger Joshua Brenet is maandag voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Davy Pröpper en Rick Karsdorp hebben zich afgemeld.

Pröpper hield zaterdagavond een knieblessure over aan de competitiewedstrijd van PSV tegen FC Twente (1-1), terwijl Karsdorp zondag liesklachten aan het duel met Go Ahead Eagles (1-0 nederlaag) overhield.

Onderzoek heeft maandagochtend uitgewezen dat hun blessures een optreden in Oranje in de weg staan. 

PSV meldt dat Pröpper voorlopig een aangepast programma volgt. Uit aanvullend onderzoek bleek later op maandag dat de middenvelder een lichte verrekking in de binnenband van zijn knie heeft.

Brenet (22) speelde voor verschillende nationale jeugdelftallen. Het is zijn eerste oproep voor het A-elftal. De PSV'er heeft zijn selectie mede te danken aan Daryl Janmaat. Het management van de verdediger van Watford laat weten dat hij door terugkerende klachten aan zijn schouder heeft moeten bedanken voor Oranje.

Kongolo

Zondag werd al bekend dat Feyenoorder Terence Kongolo door een hamstringblessure verstek moet laten gaan. Steven Berghuis en Bruno Martins Indi werden aan de selectie toegevoegd.

Eerder moest ook Quincy Promes zich geblesseerd afmelden. Arjen Robben laat de wedstrijd tegen België aan zich voorbijgaan, hij is alleen beschikbaar voor de wedstrijd tegen Luxemburg.

Oranje speelt woensdag een vriendschappelijke interland in Amsterdam tegen België. Zondag speelt Nederland voor de WK-kwalificatie in en tegen Luxemburg. De internationals melden zich maandagmiddag in Noordwijk.