Voetbal

Mourinho haalt hard uit naar spelers die niet met 'pijntje' willen spelen

Ondanks de 1-3 overwinning op Swansea was José Mourinho kritisch op enkele spelers van Manchester United. Daley Blind, die zondag op de bank zat, kreeg juist een compliment van de manager.

Mourinho zette vraagtekens bij de mentaliteit van enkele van zijn spelers en leek daarmee vooral op Chris Smalling en Luke Shaw te doelen. Beide verdedigers vonden zichzelf niet fit genoeg om te spelen.

"Smalling had niet het gevoel dat hij door een pijntje op honderd procent kon spelen", zei Mourinho tegen clubkanaal MUTV. "Shaw vertelde me zondagmorgen dat hij niet in staat was om te spelen, dus we moesten de verdediging omgooien."

Middenvelder Ashley Young speelde rechtsback, waardoor de rechtsbenige Matteo Darmian naar de linksachterpositie kon verhuizen. Marcos Rojo en Phil Jones vormden het centrale duo.

Daley Blind kreeg een openlijk compliment van zijn trainer. "Blind had wat fysieke problemen, maar hij was toch beschikbaar om op de bank te zitten. Hij wilde het team helpen. Op dat soort mensen kan ik vertrouwen bij een moeilijke wedstrijd."

Ibrahimovic

Dankzij een treffer van Paul Pogba en twee van Zlatan Ibrahimovic besliste Manchester United het duel al in de eerste helft. Toch was Mourinho ontevreden.

"In elke sport - en dat weet ik omdat ik vrienden heb die op het hoogste niveau van verschillende andere sporten actief zijn - speel je vaak wedstrijden waarin je niet honderd procent fit bent. Een vriend van mij is een grote tennisser. Hij zei me meer wedstrijden te kunnen herinneren waarin hij met pijn speelde dan zonder."

"Je zult soms de limiet moeten opzoeken. Voor sommigen is het cultuur om dat niet te doen, maar het is niet mijn cultuur", stelde Mourinho.

Dapperen

"Er is een verschil tussen de dapperen die er tegen elke prijs willen staan en degenen voor wie een pijntje een verschil maakt. De grote spelers van deze club zullen zeggen dat ze vaak gespeeld hebben zonder dat ze honderd procent fit waren. Je moet alles overhebben voor het team, dat is hoe ik het zie."

United beëindigde zondag een serie van vier duels zonder overwinning in de Premier League. Op de ranglijst staat de ploeg van Mourinho zesde.

Na de interlandperiode speelt United op 19 november thuis tegen Arsenal. Spits Ibrahimovic is na een gele kaart tegen Swansea geschorst voor de topper.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Premier League

Tip de redactie