Voetbal

Zaakwaarnemer spant arbitragezaak aan tegen FC Twente om miljoen

Het zaakwaarnemersbureau Wasserman spant bij de KNVB een arbitragezaak aan tegen FC Twente. Het bedrijf eist een miljoen euro van de huidige nummer zes van de Eredivisie.

"Ik kan bevestigen dat er een arbitragezaak is”, reageert FC Twente-directeur Onno Jacobs tegen De Telegraaf. "Er is een verschil van mening over diverse commissiebetalingen.”

Rob Jansen van Wasserman was niet bereikbaar voor commentaar. De arbitragezaak dient op 15 november in Zeist.

Wasserman beweert nog recht te hebben op het miljoen vanwege enkele deals tussen 2011 en 2014. FC Twente-spelers Kamohelo Mokotjo en Tim Hölscher worden door het bedrijf begeleid.

Afgelopen voorjaar dreigde FC Twente zijn proflicentie te verliezen wegens financiële wanorde, maar na een slepend proces met de KNVB bleef de club uit Enschede toch actief in de Eredivisie.

Jaarcijfers

Woensdag presenteerde Twente zijn jaarcijfers met een nettowinst van 7,8 miljoen euro.

Op basis van die jaarcijfers hopen de Tukkers categorie 1 voor clubs met financiële problemen te kunnen verlaten. Twente moet bij het volgende meetmoment naar categorie 2 promoveren om zijn licentie niet alsnog te verliezen.

"De gepresenteerde cijfers en bijhorende prognose 2016/2017 geven het vertrouwen dat FC Twente inderdaad die stap gaat zetten", zei Jacobs daar vorige week over.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie