Terence Kongolo heeft zich geblesseerd afgemeld bij het Nederlands elftal. Bruno Martins Indi en Steven Berghuis zijn zondag door bondscoach Danny Blind opgeroepen om de selectie aan te vullen.

Feyenoord-verdediger Kongolo viel zondag in de slotfase van de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit met een hamstringblessure.

Die kwetsuur maakt het onmogelijk om in de komende interlands tegen België en Luxemburg mee te doen.

Feyenoord meldt maandag dat Kongolo vier tot zes weken uit de roulatie is. Het is de vraag of Kongolo dit kalenderjaar nog in actie kan komen. Op 17 december speelt Feyenoord thuis tegen Vitesse zijn laatste duel voor de winterstop.

Promes

Vrijdag werd al duidelijk dat ook Quincy Promes van Spartak Moskou er niet bij zal zijn. Blind besloot daarom om met verdediger Martins Indi van Stoke City en Feyenoord-aanvaller Berghuis twee vervangers op te roepen.

Martins Indi speelde zijn laatste van 31 interlands vorig jaar september in het EK-kwalificatieduel met IJsland (0-1 nederlaag). De verdediger kreeg tot grote woede van Blind na een halfuur rood en werd daarna niet meer opgeroepen.

De spelers van het Nederlands elftal melden zich maandag in Noordwijk. Alleen Arjen Robben sluit pas later aan bij de groep. De aanvaller van Bayern München zal de oefenwedstrijd tegen België op 9 november in de Amsterdam Arena nog aan zich voorbij laten gaan.

Vier dagen na de clash tegen België wacht een uitwedstrijd tegen Luxemburg. Dat is een kwalificatieduel voor het WK van 2018 in Rusland.