Giovanni van Bronckhorst is ondanks de verrassende 1-0 nederlaag zondag tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles trots op zijn spelers. Wel baalt de Feyenoord-trainer van de "totale offday".

De Feyenoord-selectie beleefde een emotionele week na het overlijden van de moeder van Tonny Vilhena en dat drong voor Van Bronckhorst het sportieve aspect toch wat naar de achtergrond.

"Ik heb het team in de kleedkamer een compliment gegeven, ik ben trots op ze", zei Van Bronckhorst bij FOX Sports. "We zijn goed bij elkaar gebleven. Het is mooi om te zien hoe hecht het team is."

Van Bronckhorst kon dan ook niet boos zijn op zijn spelers, maar zag wel dat het niet goed was wat ze in Deventer op de mat legden.

"Dat het een complete offday was, heb ik ook gezien. We zaten niet in de wedstrijd en wonnen geen duels. Maar de wil was er wel. Gezien de hele week ben ik toch trots op ze."

Alle spelers waren vrijdag bij de uitvaart van de moeder van Vilhena. De middenvelder zelf zat zondag op de tribune in de Adelaarshorst, waar hij in de 52e minuut met applaus steun kreeg van de toeschouwers. Zijn moeder werd 52 jaar.

Kuijt 

Dirk Kuijt was na de eerste competitienederlaag van het seizoen harder in zijn oordeel. "Het was gewoon absoluut niet voldoende vandaag'', zei de 36-jarige aanvoerder van de Rotterdammers. "We doen onszelf zo te kort als we op deze manier spelen. Daar is geen enkel excuus voor.''

Kuijt vond dat Feyenoord het vooral op frisheid had afgelegd. "Je kan er van alles bij verzinnen, maar we waren gewoon fit genoeg om hier een prestatie neer te zetten'. De handelingssnelheid was echter veel en veel te laag, het baltempo had veel hoger gemoeten."

Feyenoord leek nog wel op gelijke hoogte gekomen, maar een goal van Jan-Arie van der Heijden werd in de eerste helft, snel na de tegentreffer, afgekeurd.

"Natuurlijk hadden we pech dat een doelpunt van ons werd afgekeurd terwijl het geen hands was", vond Kuijt. "Maar ondanks dat hadden we moeten winnen."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie