Feyenoord heeft zondag opnieuw averij opgelopen in de strijd om de titel. De Rotterdammers verloren met 1-0 bij Go Ahead Eagles en zien daardoor Ajax en PSV dichterbij komen.

De eindstand stond zondag halverwege al op het scorebord in de Adelaarshorst. Go Ahead-aanvaller Jarchinio Antonia tekende in de dertigste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Feyenoord creëerde te weinig kansen om na rust nog terug te kunnen komen.

Feyenoord had 22 wedstrijden op rij niet meer verloren in de Eredivisie. De afgelopen weken ging het wel moeizamer, met onder meer een gelijkspel (2-2) vorige week tegen sc Heerenveen. Ajax (2-2 tegen AZ) en PSV (1-1 tegen FC Twente) wisten dit weekend ook niet te winnen, maar pakten wel een punt.

De voorsprong van de Rotterdamse koploper bedraagt nog maar twee punten op Ajax. PSV heeft vier punten minder dan Feyenoord. Go Ahead deed door de zege zeer goede zaken. De Deventenaren verruilden de achttiende voor de veertiende plaats. Roda JC is de nieuwe hekkensluiter.

El Ahmadi

Ondanks dat Feyenoord vooraf wist dat het kon profiteren van de gelijke spelen van Ajax en PSV, speelde de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zonder overtuiging tegen Go Ahead. 

Het gemis van de aanjagers Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena op het middenveld deed zich voelen. Marko Vejinovic en Renato Tapia konden hun stempel niet op het spel drukken, waardoor Feyenoord stroef draaide in Deventer waar de amateurs van Jodan Boys onlangs nog wonnen van Go Ahead.

Naast El Ahmadi en Vilhena ontbrak ook de geblesseerde doelman Brad Jones. De Zweed Pär Hansson maakte daardoor zijn Eredivisiedebuut onder de lat. Hansson zag hoe Darren Maatsen namens de fel spelende Eagles na een kwartier een waarschuwingsschot loste. De knal van Maatsen vloog rakelings over het doel.

In de dertigste minuut was het wel raak, na geklungel van Jan-Arie van der Heijden. De verdediger van Feyenoord verspeelde de bal aan Maatsen, die voor het doel de vrije Antonia vond: 1-0.

Elia

Van der Heijden leek zijn fout een paar minuten later te herstellen toen hij een indraaiende voorzet van Steven Berghuis achter keeper Theo Zwarthoed kopte, maar scheidsrechter Bas Nijhuis keurde dat doelpunt af. Volgens de arbitrage had Berghuis de bal bij de aanname met zijn hand beroerd.

Met Jens Toornstra na rust voor de tegenvallende Tapia ging Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker. Veel kansen leverde dat echter niet op.

Van Bronckhorst bracht in het laatste half uur ook Eljero Elia en Michiel Kramer in, maar de grootste kans was aan de andere kant voor Antonia. Hij ging alleen op Hansson af, maar de Zweed hield Feyenoord in de race.

Feyenoord speelde de laatste minuten met tien man, omdat Terence Kongolo een hamstringblessure opliep. De Rotterdammers hadden al driemaal gewisseld. Ook in de vijf minuten blessuretijd wist Feyenoord de de gelijkmaker niet af te dwingen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie