Cristiano Ronaldo (31) zal maandag om 13.30 uur een nieuw contract tekenen dat hem tot medio 2021 aan Real Madrid bindt. De Portugese sterspeler zal daardoor tot zijn 36e vastliggen bij de Spaanse topclub.

Dat meldt Real Madrid zondagavond op de website, nadat diverse Spaanse media het nieuws eerder al brachten. Het huidige contract van Ronaldo loopt medio 2018 af.

Real Madrid verlengde onlangs al de contracten van Gareth Bale, Luka Modric, Toni Kroos en Lucas Vazquez. 

Als Ronaldo zijn contract uitdient, heeft hij twaalf seizoenen voor Real Madrid gespeeld. In 2009 werd hij voor 94 miljoen euro, destijds een recordbedrag, overgenomen van Manchester United.

Ronaldo werd met Real Madrid één keer landskampioen in Spanje, won tweemaal de Champions League en veroverde tweemaal de Copa del Rey, de Europese Super Cup, het WK voor clubs, en de Spaanse Super Cup.

Gouden Bal

In 2009, 2013 en 2014 won Ronaldo de Gouden Bal voor de beste speler ter wereld. Ook dit jaar behoort hij tot de kanshebbers voor de prestigieuze prijs.

Met het nationale elftal van Portugal veroverde Ronaldo afgelopen zomer in Frankrijk de Europese titel. In de finale liep de aanvaller een knieblessure op, waardoor hij de start van dit seizoen moest missen. Sindsdien scoorde hij in acht competitieduels vijf keer.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division