Phillip Cocu zegt zich zorgen te maken over de situatie bij zijn club PSV. Na afloop van het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen FC Twente zei de trainer dat het "lijkt alsof PSV beter uit dan thuis kan spelen".

"Het is zorgelijk dat we er thuis niet in slagen om wedstrijden te winnen", aldus Cocu zaterdag na afloop in het Philips Stadion.

De landskampioen liet dit seizoen in zes competitiewedstrijden thuis al negen punten liggen. Dat is evenveel als in het volledige vorige voetbalseizoen.

De Eindhovenaren noteerden bovendien slechts vier treffers in het Philips Stadion, een negatief clubrecord. PSV won met 1-0 van AZ en Sparta Rotterdam, verloor van Feyenoord (0-1) en moest genoegen nemen met een gelijkspel tegen FC Groningen (0-0), Heracles Almelo (1-1) en FC Twente.

"Tegenstanders moeten met knikkende knieën hier naartoe komen, maar op dit moment hebben ze het gevoel dat hier iets te halen valt. Dat ligt voor een groot deel aan onszelf", aldus Cocu.

"We oogden niet zo fris. Natuurlijk hebben we afgelopen week tegen Bayern München gespeeld in de Champions League, maar we moeten in staat zijn om hier vol gas te geven." 

"De intentie was er wel, maar bij de meeste jongens ontbreekt de vorm. Na de treffer van Twente kwam nog wel een stukje karakter naar boven, maar het was te weinig om de wedstrijd te kunnen beslissen."

Bekijk de uitslagen het programma en de stand in de Eredivsie