Jerrel Hasselbaink moet na minder dan een jaar vertrekken bij Queens Park Rangers. De club uit het Championship heeft de Nederlandse manager zaterdagavond vanwege de tegenvallende prestaties van zijn ploeg ontslagen.

Dat meldt QPR op de site van de club. Het ontslag volgt op het 1-1 gelijkspel van club uit Londen eerder op de dag tegen Nottingham Forest.

De 44-jarige Hasselbaink had sinds december 2015 de leiding over het elftal, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland.

Met de 23-voudig international op de bank won QPR veertien van de 47 wedstrijden, vijftien keer werd verloren. De ploeg uit Londen, die graag terug naar de Premier League wil, staat op de zeventiende plaats in de Championship.

Hasselbaink was eerder trainer van de Belgische club Antwerp FC en Burton Albion in Engeland.

Onthullingen

De voormalig spits van onder meer Chelsea raakte eind september in opspraak toen zijn naam opdook in de reeks onthullingen van The Telegraph over corruptie in het Engelse voetbal, die onder anderen bondscoach Sam Allardyce zijn baan kostte.

Hasselbaink zou met undercoverjournalisten hebben onderhandeld over een bonus van 55.000 pond (64.000 euro) om te bemiddelen in transfers van spelers naar zijn club. De journalisten filmden dat gesprek met verborgen camera's.

Hasselbaink ontkende dat hij smeergeld wilde aannemen en beweerde dat hij alleen geld zou krijgen om een toespraak te houden in Singapore.

Na intern onderzoek sprak de clubleiding toen nog zijn vertrouwen uit in zijn manager. QPR had de The Telegraph gevraagd om alle opnames die zijn gemaakt vrij te geven, maar de Britse krant voldeed niet aan dat verzoek.

Amper een maand later werd Hasselbaink wel op sportieve gronden ontslagen.