PSV heeft zaterdagavond opnieuw verzuimd een thuiswedstrijd in winst om te zetten. De ploeg van trainer Phillip Cocu kwam in het Philips Stadion tegen FC Twente niet verder dan 1-1.

FC Twente kwam in de tweede helft op voorsprong door een treffer van Enes Ünal, die zijn achtste doelpunt van het seizoen maakte. Hector Moreno maakte gelijk, maar het lukte PSV niet meer om de winst te pakken.

De Eindhovenaren kenden dit seizoen al veel moeizame wedstrijden op eigen veld. Zes thuiswedstrijden leverden slechts twee overwinningen en vier doelpunten op.

Naast FC Twente hielden ook FC Groningen (0-0), Feyenoord (0-1) en Heracles Almelo (1-1) minimaal een punt over aan hun uitduel met PSV.

De ploeg van trainer Cocu is derde in de Eredivisie met 25 punten uit twaalf duels. De achterstand op koploper Feyenoord en nummer twee Ajax kan zondag oplopen tot respectievelijk zeven en vier punten.

Voorlangs

In de eerste twintig minuten viel er weinig te beleven in Eindhoven. PSV wist niet te overtuigen, maar FC Twente was ook niet in staat om echt voor gevaar te zorgen. De beste kans was voor de thuisploeg toen Gaston Pereiro voorlangs schoot.

De bezoekers kregen het idee dat er iets te halen viel en dat resulteerde in een poging van Dejan Trajkovski waar doelman Remko Pasveer veel moeite mee had. Voor rust was Bart Ramselaar nog een keer dicht bij de openingstreffer, maar hij vond het zijnet.

Na rust kwam het eerste gevaar van FC Twente. Opnieuw bezorgde Trajkovski doelman Pasveer de nodige problemen. De oud-keeper van Heracles Almelo kon een paar minuten later echter niet voorkomen dat FC Twente toch op voorsprong kwam.

Aanvoerder Stefan Thesker stuurde Ünal de diepte in en de spits rondde koelbloedig af. Het slordige PSV, waar Jetro Willems de hele wedstrijd op de bank zat, kwam negen minuten later echter weer op gelijke hoogte toen doelman Nick Marsman een schot niet onder controle kreeg en Moreno van dichtbij binnen tikte.

Zinchenko

Niet veel later had Luuk de Jong zelfs al 2-1 kunnen maken, maar de aanvoerder kwam bij een lage voorzet net tekort. Met Oleksandr Zinchenko en Luciano Narsingh als invallers ging PSV op zoek naar de voorsprong en dat leverde kansen op.

Zinchenko stuitte op Marsman en Luuk de Jong zag zijn kopbal eveneens gepakt worden door de doelman van FC Twente. De defensie van de Eindhovenaren moest echter ook blijven opletten, want Bersant Celina brak door en verzuimde de bezoekers opnieuw op voorsprong te schieten.

Het publiek in het Philips Stadion veerde nog een paar keer op bij kansen voor PSV. Zinchenko raakte met een mooi schot de lat en Moreno kopte naast. Een treffer bleef echter uit.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie