De pas 17-jarige Ferdi Kadioglu heeft NEC voor de tweede week op rij een punt bezorgd. De jonge middenvelder maakte in De Goffert zeven minuten voor tijd de 1-1 tegen FC Groningen. PEC en Roda JC scoorden niet in Zwolle (0-0).

NEC-talent Kadioglu tekende vorig weekend in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met zijn eerste Eredivisietreffer ook al voor een 1-1 eindstand als invaller.

Het FC Groningen van Ernest Faber, vorig seizoen nog trainer van NEC, was in de 78e minuut op voorsprong gekomen via Tom van Weert, maar de derde zege van het seizoen zat er niet in voor de Noorderlingen.

NEC staat met twaalf punten op de twaalfde plaats, terwijl FC Groningen met tien punten naar de veertiende plaats stijgt.

Balbezit

Tot het laatste kwartier was er niet heel veel te beleven bij het duel tussen de nieuwe en oude club van Faber. NEC leunde na balverlies lang rustig achterover en de bezoekers stichtten in de eerste helft alleen met afstandsschoten enig gevaar.

Joris Delle, de Franse keeper van NEC, voorkwam met een fraaie reflex dat Simon Tibbling de score opende. Hij zag een inzet van Albert Rusnak net naast zijn doel gaan.

De toeschouwers in De Goffert veerden voor rust slechts eenmaal op. Mohamed Rayhi kreeg de bal bij toeval voor zijn voet en schoot rakelings over. NEC ontsnapte toen een hoekschop van FC Groningen eindelijk eens bij een medespeler belandde. Kasper Larsen kopte op de lat.

In de tweede helft leek Dario Dumic de thuisploeg op voorsprong te koppen, maar op advies van zijn grensrechter keurde arbiter Ed Janssen de treffer van de verdediger van NEC af. Dumic leunde voor zijn rake kopbal wel heel erg op de rug van zijn tegenstander Larsen.

Nog geen twee minuten later sloeg FC Groningen wel toe toen Van Weert een voorzet van Yoëll van Nieff goed inschatte en de openingstreffer maakte. Met dank aan Kadioglu hield NEC toch nog een punt over aan het weerzien met Faber.

PEC-Roda JC

Roda JC speelde op bezoek bij PEC Zwolle voor de tweede wedstrijd op rij met 0-0 gelijk. In totaal was het al de derde remise op rij voor de Limburgers, die de laatste plaats in ieder geval voor één dag overdoen aan Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer speelt zondag nog thuis tegen Feyenoord.

PEC, dat het moest doen zonder de geblesseerde smaakmaker Youness Mokhtar, had zijn drie van zijn vorige vier Eredivisieduels gewonnen, maar de ploeg van Ron Jans vond net als FC Twente vorige week geen gaatje in de verdediging van Roda JC.

De eerste helft was niet goed, maar wel levendig, met kansen aan beide kanten. Doelman Mickey van der Hart van PEC had de hulp van de paal nodig en zijn collega Benjamin van Leer kon Queensy Menig slechts met veel moeite van het openingsdoelpunt afhouden. De Limburgse keeper had bij een schot van Mustafa Saymak de lat nodig om een treffer te voorkomen.

Ook na rust was het niet saai in het MAC³PARK stadion. Menig was namens PEC dicht bij een doelpunt, maar Ard van Peppen haalde de bal van de doellijn.

Na een kwartier bracht Jans Nicolai Brock-Madsen voor de onzichtbare Anass Achahbar om nog meer druk te zetten op de defensie van Roda JC, maar tot doelpunten leidde dat niet.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie