ADO Den Haag heeft zaterdagavond tegen Willem II eindelijk weer eens een zege geboekt in de Eredvisie. Verdediger Tom Beugelsdijk maakte in zijn honderdste wedstrijd voor de Hagenaars de enige treffer: 1-0.

De ploeg van trainer Zeljko Petrovic wachtte al negen wedstrijden op competitiewinst. Beugelsdijk, die de aanvoerdersband droeg omdat Edouard Duplan was gepasseerd, kopte raak in de 55e minuut van het tegenvallende duel.

Door de zege is ADO voorlopig negende in de Eredivisie met veertien punten uit twaalf wedstrijden. Willem II heeft vier punten minder en staat op plaats vijftien.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in het Kyocera Stadion, al kwam ADO in de vierde minuut wel bijna op voorsprong. Doelman Kostas Lamprou redde met hulp van de lat op een inzet van Mike Havenaar.

Na iets meer dan een kwartier werd Willem II voor het eerst gevaarlijk. Spits Bartholomew Ogbeche schoot op aangeven van Jordy Croux over. Verder waren de hoogtepunten voor rust spaarzaam in Den Haag.

Het duel lag na een halfuur enige tijd stil door een knieblessure van ADO-middenvelder Kevin Jansen, die per brancard van het veld ging. Hij werd vervangen door Duplan.

Beugelsdijk

In de tweede helft had ADO na tien minuten de voorsprong te pakken. Aanvoerder Beugelsdijk timede goed bij een hoekschop en zorgde met een kopbal in de verre hoek voor 1-0.

Willem II kwam in het restant van de wedstrijd niet echt tot kansen. Croux schoot naast en Thom Haye zag de bal uit een vrije trap in de muur belanden. Aan de andere kant was Duplan vlak voor tijd nog dicht bij de 2-0.

ADO boekte de vierde zege van het seizoen. De ploeg van Petrovic was in augustus nog uitstekend begonnen met drie zeges uit net zoveel wedstrijden.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie