Marten de Roon is vol ongeloof over zijn doelpunt voor Middlesbrough in de uitwedstrijd in de Premier League tegen Manchester City.

De Nederlandse middenvelder kopte zaterdagmiddag in blessuretijd de 1-1 binnen en maakte zo zijn eerste doelpunt in de Premier League.

"Ik rende gewoon het strafschopgebied binnen. Het was ongelooflijk", zei De Roon na afloop van de wedstrijd tegen de BBC.

"Ik zag George Friend met de bal en wist dat hij een voorzet zou geven", vervolgde hij. "Ik zag die kleine Spanjaard van City (Alex Garcia, red.) inkomen en wist dat ik boven hem uit zou komen. De pass had zo veel snelheid, die kon niet worden tegengehouden."

Pure blijdschap

De Roon wist niet wat er na zijn doelpunt met hem gebeurde. "Ik rende recht op de supporters af en wist niet wat er allemaal in mijn hoofd omging. Ik scoor nooit, het was pure blijdschap."

In de eerste helft was Manchester City heer en meester en de ploeg van Josep Guardiola kwam kort voor rust ook op voorsprong via een doelpunt van Sergio Agüero. "Het was krankzinnig. In de eerste helft hebben we de bal nauwelijks aangeraakt", aldus de 25-jarige middenvelder.

Na rust herstelde Middlesbrough zich. "We lieten een aantal goede dingen zien en kregen een aantal kleine kansen. We hebben hard gevochten en het is een geweldig resultaat."

Middlesbrough staat in de Premier League veertiende met elf punten uit elf wedstrijden. Manchester City bezet de tweede plek met 24 punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League