Anwar El Ghazi was vrijdagavond bij zijn eerste optreden bij Jong Ajax sinds zijn verbanning uit het eerste elftal meteen trefzeker. Trainer Marcel Keizer was tevreden over zijn pupil.

"Hij heeft een goal gemaakt, had een paar leuke acties, een paar goede schoten. Hij was redelijk actief, dus prima", zei Keizer voor de camera van FOX Sports.

El Ghazi zorgde op slag van rust voor de voorsprong voor Jong Ajax door met links een voorzet van Pelle Clement af te werken. De aanvaller viel ook op door enkele afstandsschoten. De vrijheid om dat te doen krijgt hij van Keizer.

"Dat is zijn type spel. Hij mag binnen het elftal op een bepaalde manier zijn vrijheid nemen en dat doet hij door van afstand te schieten. Dat zijn vrij harde schoten, dus die kunnen zomaar binnengaan", aldus de trainer.
 

El Ghazi kreeg last van zijn rug en werd tien minuten voor tijd vervangen door Gino Dekker. "Daar baalde ik van", legt Keizer uit. "Ik stond op het punt om Clement eruit te halen."

Jong Ajax won met 2-1 van NAC Breda en staat nu vijfde in de Jupiler League. El Ghazi speelt de hele maand november mee met de ploeg nadat trainer Peter Bosz hem uit de A-selectie zette wegens wangedrag.


Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League.