Feyenoord moet het ook zondag nog stellen zonder Karim El Ahmadi. De middenvelder heeft nog te veel last van een voetblessure om mee te kunnen spelen in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

"Het gaat de goede kant op met zijn herstel, maar zondag komt te vroeg", zegt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst op de website van zijn club. "We zullen van dag tot dag bekijken hoe de blessure zich ontwikkelt. Ik heb goede hoop dat hij na de interlandbreak weer aan kan sluiten.’

Donderdagavond werd al bekend dat doelman Brad Jones niet mee kan spelen in Deventer. De Australiër hield een spierblessure in het bovenbeen over aan de Europa Leaguewedstrijd tegen Zorya Luhansk (1-1).

Jörgensen

Ook Nicolai Jörgensen kwam niet ongeschonden uit de strijd tegen de Oekraïners. De Eredivisietopscorer met acht treffers had last van zijn scheenbeen en werd uit voorzorg in de rust vervangen. Tegen Go Ahead Eagles kan de Deen zondag gewoon meespelen, zo geeft Van Bronckhorst aan.

Ook Tonny Vilhena is weer beschikbaar voor de koploper van de Eredivisie. De middenvelder ontbrak in Oekraïne omdat zijn moeder vrijdag begraven wordt.

"Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd en het heeft ook impact op het team", zegt Van Bronckhorst. "Ik vind dat de ploeg er goed mee is omgegaan."

"We hebben tegen Zorya een goede wedstrijd gespeeld en willen er vrijdagmiddag zijn voor Tonny, om hem en zijn familie te ondersteunen. Er heerst echt een teamgevoel binnen de groep. We zijn er voor elkaar in goede en mindere tijden, zowel binnen als buiten de lijnen."

Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft een waslijst aan blessures. Sinan Bytyqi, Sébastien Locigno, Leon de Kogel, Lars Lambooij, Chris David en Tom Daemen ontbreken door blessures. Het meespelen van Sander Duits en Kevin Brands is twijfelachtig volgens De Stentor.

Sander Fischer zit tegen Feyenoord een schorsing uit, terwijl Jarchinio Antonio na een uitsluiting van twee wedstrijden weer beschikbaar is.

Het duel in de Aderlaarshorst begint zondag om 16.45 uur.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Eredivisie