Jetro Willems ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal. De linksback van PSV is dit seizoen niet in goede vorm, vindt bondscoach Danny Blind.

De 22-jarige Willems heeft 22 interlands achter zijn naam staan. Dit seizoen stond de PSV'er in de basis tegen Griekenland (1-2 nederlaag) en mocht hij kort invallen tegen Frankrijk (0-1 verlies).

Dinsdag werd Willems in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (1-2 nederlaag) in de rust gewisseld. Hij haalt dit seizoen bij PSV niet het niveau van de afgelopen twee seizoenen.

"Ik hoop voor Jetro dat hij het besef heeft dat hij er meer in moet steken", zei Blind vrijdag tijdens een persconferentie waarbij de bondscoach de selecie voor de komende duels met België en Luxemburg bekendmaakte. "De potentie is er bij Willems, maar dat alleen is niet genoeg."  

"Ik heb het idee dat er nog meer rek in zit. Alleen: hij brengt het nu niet. Dan moet er een ander komen."

Zeegelaar

Die ander is Marvin Zeegelaar. De 26-jarige linksback van Sporting Lissabon maakt de laatste weken een sterke indruk in de Champions League en de Portugese competitie.

"Zeegelaar ken ik goed, ik was hoofd opleidingen bij Ajax toen hij daar in de jeugd speelde", vertelde Blind. "Hij is uiteindelijk bij Sporting terechtgekomen."

"De laatste zes weken speelt hij alles op een goed niveau als linksback. Zeegelaar kan de rol van Willems als aanvallende linksback goed invullen. Met Daley Blind en Terence Kongolo hebben we ook twee andere type spelers voor de linksbackpositie."

Oranje speelt woensdag in de Amsterdam Arena een oefenduel met België. Zondag is Luxemburg gastheer voor het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie