André Villas-Boas is bij Shanghai SIPG de opvolger van Sven-Goran Eriksson. De Portugese trainer gaat bij de Chinese club 12 miljoen euro per jaar verdienen.

Villas-Boas (39) was de afgelopen jaren trainer bij FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit St.-Petersburg.

Bij Shanghai SIPG werd Eriksson onlangs na twee jaar ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Na vijf kampioenschappen op rij eindigde de club dit seizoen op de derde plaats.

In de Chinese metropool wordt Villas-Boas herenigd met Hulk, die hij eerder in Porto en St.-Petersburg onder zijn hoede had. De Braziliaanse spits werd door Shanghai voor liefst 55 miljoen euro overgenomen van Zenit.

Grote hoogte

"André Villas-Boas is een jonge en talentvolle manager uit het Europese voetbal met een grote hoeveelheid passie en ervaring in het coachvak", meldt Shanghai in een verklaring.

"We zijn ervan overtuigd dat zijn komst ons niveau zal verhogen, dat hij in staat is om het potentieel van onze talenten te benutten en dat hij onze club naar grote hoogte kan leiden." De club heeft niet bekendgemaakt voor hoeveel jaar Villas-Boas tekent.

De Portugese trainer was volgens verschillende media kandidaat om de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg of Internazionale te worden. Die clubs ontsloegen recentelijk hun trainers Dieter Hecking en Frank de Boer.