De prestigieuze Amerikaanse Harvard University in Cambridge heeft haar mannelijke voetbalteam donderdag uit de competitie gehaald vanwege seksuele opmerkingen die de spelers maakten.

Het team stond eerste in de Ivy League, de voetbalcompetitie waar acht universiteiten aan meedoen in het noordoosten van van Amerika, maar is voor een jaar uitgesloten, meldt ABC.

De universiteit nam het besluit omdat sinds 2012 te weinig zou zijn veranderd aan de manier waarop de teamgenoten over vrouwen spreken.

De universiteit kwam in 2012 al negatief in het nieuws toen bleek dat voetbalspelers een document bijhielden waarin zij seksueel getinte opmerkingen schreven over leden van het vrouwenteam. Ook gaven zij cijfers voor aantrekkelijkheid. Dit document werd door de voetballers hun 'scouting raport' genoemd.

In Groningen veroorzaakte onlangs een 'bangalijst' van studentencorps Vindicat ophef. De studentenclub heeft de leden die de lijst met namen, nummers en cijfers van vrouwelijke leden hadden opgesteld en verspreid geschorst.