Feyenoord moet het zondag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles stellen zonder doelman Brad Jones.

De Australiër heeft een bovenbeenblessure overgehouden aan de confrontatie donderdag met Zorya Luhansk (1-1) in de Europa League en zal niet op tijd fit zijn voor het duel in Deventer.

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft nu te maken met drie geblesseerde keepers in zijn selectie. Warner Hahn en Kenneth Vermeer staan al geruime tijd aan de kant vanwege respectievelijk een zware knie- en achillespeesblessure.

Feyenoord trok afgelopen zomer de clubloze Jones aan om de ontstane vacature in te vullen en ook de Zweedse keeper Pär Hansson tekende in De Kuip.

Hansson

Tegen Go Ahead Eagles zal Van Bronckhorst waarschijnlijk een beroep moeten doen op Hansson, die de vierde keeper is in de selectie. Overigens zei de zaakwaarnemer van de ervaren doelman donderdag dat Hansson open staat voor een vertrek in de winterstop. Hij wil meer aan spelen toekomen. 

Van Bronckhorst kan er ook nog voor kiezen om de 18-jarige Justin Bijlow op te stellen. Hij geldt als een groot talent en zat al meerdere keer op de bank bij de hoofdmacht.

De wedstrijd tussen Go Ahead en koploper Feyenoord begint zondag om 16.45 uur in de Adelaarshorst en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis. 

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie