Ronald Koeman heeft opnieuw geen goed woord over voor de Ierse bondscoach Martin O'Neill vanwege het feit dat James McCarthy is opgeroepen het WK-kwalificatieduel met Oostenrijk.

De trainer van Everton is van mening dat de middenvelder van de club uit Liverpool nog helemaal niet fit is. "James heeft de groepstraining niet eens hervat", bromde de 53-jarige Koeman donderdag.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord zich kritisch uitlaat over bondscoach O'Neill, die McCarthy vorige maand ook al opriep nadat de middenvelder pas net terug was na een liesblessure.

Hij speelde toen bijna twee volledige wedstrijden namens Ierland. Volgens Koeman werd McCarthy daarmee kapot gemaakt door O'Neill. De bondscoach van Ierland reageerde geïrriteerd en zei dat Koeman zich moet schamen voor zijn kritiek.

Luisteren

Nu is McCarthy dus opnieuw geselecteerd terwijl hij de laatste weken door een gebrek aan fitheid amper in actie komt bij Everton.

"Het is hetzelfde verhaal als de vorige keer", mopperde Koeman. "O'Neill moet eens gaan luisteren naar de medische staf."

Onder leiding van Koeman staat Everton momenteel zesde in de Premier League met achttien punten uit tien wedstrijden. Zaterdag nemen de 'Toffees' het in Londen op tegen nummer vier Chelsea.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League