Trainer Zinedine Zidane neemt de schuld op zich voor het matige optreden van Real Madrid woensdagavond in het Champions League-duel met Legia Warschau (3-3).

"We kwamen eigenlijk op alle vlakken tekort", aldus Zidane na de wedstrijd in Polen. "Vooral onze felheid was slecht. Je kunt niet je voet van het gaspedaal halen als je zelf twee keer scoort, maar dat is precies wat we deden."

Gareth Bale zette de titelverdediger in de Champions League al in de eerste minuut op voorsprong tegen Legia en tien minuten voor rust tilde Karim Benzema de stand naar 0-2.

Daarna zakte het spel van de 'Koninklijke' naar een bedenkelijk niveau en kwam de thuisploeg zelfs op 3-2. Door een treffer van Mateo Kovacic hield Real nog een punt over aan de wedstrijd.

Video: Samenvatting Legia Warschau-Real Madrid

"Gelukkig hebben we niet verloren, maar ik sta hier met een vreemd gevoel na een vreemde wedstrijd", zei Zidane. "Als je met 2-0 voorkomt, moet je meer als een team gaan denken en spelen, maar dat deden we niet en daardoor kregen zij meer ruimte."

"We moeten de prestaties van de spelers goed analyseren, maar uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk en is het mijn fout dat de tegenstander drie keer wist te scoren."

Bale

Bale sprak ook van een vreemde wedstrijd, omdat het Wojska Polskiego-stadion volledig leeg was door een straf van de UEFA.

"Het was raar om een wedstrijd te spelen zonder fans, maar dat mag geen excuus zijn", zei de aanvaller uit Wales tegen de Spaanse televisie.

"Ik ben het eens met de trainer; als je op dit niveau je felheid en concentratie verliest, dan word je daarvoor gestraft. We moeten defensief beter worden. Dit was een les voor ons en ik weet zeker dat we beter kunnen."

Real Madrid is door het gelijkspel in Polen nog niet zeker van de knock-outfase in de Champions League. De Spaanse topclub staat tweede met acht punten, twee minder dan koploper Borussia Dortmund. Nummer drie Sporting Lissabon heeft drie punten met nog twee groepsduels te gaan.

Video: Alle 18 Champions League-goals van woensdag

Bekijk het programma en de standen in de Champions League