Ruud Vormer en Stefano Denswil balen er stevig van dat zij met Club Brugge zijn uitgeschakeld in de Champions League. De Belgische ploeg ging woensdag met 1-0 ten onder bij FC Porto.

Vormer was voor de gelegenheid aanvoerder van Club. Volgens de oud-speler van AZ en Feyenoord zat de arbitrage zijn ploeg dwars. De middenvelder vond dat Club voor rust een strafschop had verdiend.

"Het was hands, maar we kregen geen penalty", zei de captain bij de Belgische omroep Q2. "Als dat bij ons was gebeurd, was de bal zeker op de stip gegaan."

Het enige doelpunt in het Estadio do Dragao viel vlak voor rust. André Silva was trefzeker voor de Portugese formatie.

Vormer omschreef het duel als 'net niet'. Zeker in de eerste helft speelde zijn ploeg, die met de nodige invallers aantrad, ondermaats.

"Daarna zat er meer beleving in. Helaas hebben we Porto geen pijn kunnen doen. We speelden een goede tweede helft, maar de ballen gingen er niet in."

Video: Samenvatting FC Porto-Club Brugge

Denswil

Ook Denswil erkende dat Brugge niet al te best begon aan de wedstrijd. "We hebben veel te laat laten zien dat we ook kunnen voetballen", oordeelde de voormalig Ajacied.

"Na de rust hebben we dat wel gedaan, maar als we dat in de eerste helft hadden getoond, hadden we misschien een goed resultaat kunnen behalen.”

Club Brugge is na vier duels nog altijd puntloos en moet de laatste twee groepswedstrijden winnen om nog kans te maken op de derde plaats, die rechtgeeft op deelname aan de Europa League.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League