Het feit dat Bastian Schweinsteiger weer meetraint met de A-selectie van Manchester United heeft volgens trainer José Mourinho niets te maken met een mogelijke rentree in het eerste elftal van de club.

Op de persconferentie woensdag voorafgaand aan het duel met Fenerbahçe in de Europa League liet Mourinho doorschemeren dat het meetrainen van de 32-jarige Duitser gericht is op een vertrek.

"Als hij besluit te vertrekken, zal hij wedstrijdfit zijn. Hij kan dan meteen in actie komen bij die club. Als hij blijft, is hij een optie", aldus de Portugees. "Hij stelt zich elke dag professioneel op en het is een menselijke, professionele beslissing om hem terug te brengen bij het eerste elftal."

Maandag trainde Schweinsteiger voor het eerst sinds de komst van Mourinho aan het begin van dit seizoen mee met de A-selectie.

De Duitser, die onlangs na 121 interlands afscheid nam van de 'Mannschaft', kwam vorig seizoen onder Louis van Gaal ondanks enkele blessures nog regelmatig in actie, maar Mourinho serveerde hem al snel af. Hij traint voornamelijk mee met het tweede elftal en werd ook niet op de officiële selectiefoto van de club gezet.

Koerswijziging

Britse media dachten bij Schweinsteigers rentree op het trainingsveld aan een mogelijke koerswijziging van Mourinho, maar daar lijkt geen sprake van. Hij ziet de middenvelder als een extra speler om genoeg man voor zijn trainingsoefeningen te hebben, zo sprak hij uit tijdens de persconferentie.

Schweinsteiger is niet ingeschreven voor de Europa League en vloog dus ook niet mee naar Istanbul, waar de club donderdag de wedstrijd tegen Fenerbahçe speelt. Dat duel begint om 19.00 uur.

Het onderlinge duel tussen de ploegen in Manchester twee weken geleden eindigde in 4-1 voor de ploeg van Mourinho.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League.