Manchester United-trainer José Mourinho is woensdag door de Engelse voetbalbond FA geschorst voor de Premier League-wedstrijd van zondag bij Swansea City. 

Tevens moet hij de bond een boete van omgerekend meer dan 60.000 euro betalen. De Portugees is gestraft voor twee incidenten met scheidsrechters.

De FA klaagde Mourinho aan voor uitspraken aan het adres van arbiter Anthony Taylor voorafgaand aan het duel met Liverpool (0-0) op 17 oktober. 

De Portugees reageerde op uitspraken van voormalig hoofd scheidsrechterszaken Keith Hackett, die stelde dat Taylor een "ondraaglijke klus" stond omdat hij afkomstig is uit een plaats vlakbij Manchester. "Het gaat lastig voor hem worden om tot een erg goed optreden te komen", zei Mourinho.

Zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Burnley (0-0) had Mourinho in de spelerstunnel een woordenwisseling met scheidsrechter Mark Clattenburg. Daarbij zou de trainer de arbiter hebben beledigd. Hij moest de tweede helft vanaf de tribune bekijken. Achteraf klaagde de FA de trainer aan.

Diskrediet

Met zijn uitlatingen aan het adres van Taylor heeft Mourinho volgens de FA de "sport in diskrediet gebracht". Hij kreeg daarvoor een boete van omgerekend 55.500 euro. Voor het akkefietje met Clattenburg krijgt de trainer een duel schorsing en een boete van zo'n 8800 euro.

De wedstrijd tussen United en Swansea gaat zondag om 16.00 uur van start in het Liberty Stadium. De 'Mancunians' staan na tien wedstrijden op de achtste plaats met vijftien punten.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League