Manchester City-manager Josep Guardiola vindt dat de zege dinsdagavond op FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League (3-1) een mijlpaal is voor de ambitieuze Engelse club.

"We zijn pas kort bij elkaar, dus deze overwinning is zó belangrijk", aldus Guardiola, die afgelopen zomer overkwam van Bayern München, na de wedstrijd in Manchester.

"Het is een goede stap om te kunnen zeggen dat we voor één keer in ons leven de beste ploeg van de wereld hebben verslagen."

Twee weken geleden werd de koploper van de Premier League in Camp Nou nog met 4-0 afgedroogd door Barcelona.

"We hebben Barcelona deze keer op een wat andere manier bestreden", zei Guardiola. "We maakten meer gebruik van de lange bal, omdat we er nog steeds niet helemaal klaar voor zijn om de bal in de ploeg te houden en spelen zoals zij. Barcelona speelt al 25 jaar zo. Wij proberen pas drie of vier maanden in een andere stijl te spelen."

Video: Samenvatting Manchester City-FC Barcelona

Gündogan

Barcelona kwam in het Etihad Stadium halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong via Lionel Messi, maar door treffers van Ilkay Gündogan (2) en Kevin De Bruyne bracht City de Catalanen de eerste Europese nederlaag van dit seizoen toe.

Het betekende bovendien de eerste zege van City op Barcelona in zes onderlinge Europese wedstrijden.

"In de eerste helft zagen we hoed goed Barcelona is, we kwamen flink in de problemen. De gelijkmaker van Gündogan in de 39e minuut veranderde de hele wedstrijd", stelde Guardiola, die als speler en als trainer grote successen vierde met Barcelona. "Mijn spelers wisten toen dat de slechte fase voorbij was."

"Ik denk dat we heel veel goede dingen hebben laten zien. Ik ben ontzettend blij voor mijn spelers. We hebben elkaar beter leren kennen."

Enrique

Barcelona-trainer Luis Enrique baalde vooral van de fout van Sergio Roberto, die de 1-1 van Gündogan inleidde. "We begonnen spectaculair aan de wedstrijd, maar we maakten een cruciale fout en dat deed ons pijn. We zijn namelijk geen machines."

"Ik denk dat we niet vaak beter gespeeld hebben dan nu in de eerste veertig minuten. Maar na hun eerste goal ging het een stuk minder. We hadden minder balbezit en City strafte onze fouten af. We maakten meer fouten dan normaal en nu ligt deze groep nog open."

Barcelona staat na vier wedstrijden op negen punten, twee meer dan Manchester City. Nummer drie Borussia Mönchengladbach speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Celtic en heeft nu vier punten.

Video: Samenvatting Borussia Mönchengladbach-Celtic

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League