Riechedly Bazoer vertrekt in de winterstop mogelijk naar AC Milan. De Italiaanse club heeft zijn interesse kenbaar gemaakt bij de zaakwaarnemer van de 20-jarige Ajacied.

"Ik heb telefonisch meerdere gesprekken gevoerd met technisch directeur Rocco Maiorino”, zegt Irchandly Bazoer, de broer en zaakwaarnemer van Bazoer, woensdag in De Telegraaf.

Volgens de krant zou Milan 13 miljoen euro overhebben voor de middenvelder, terwijl Ajax meer zou denken aan een bedrag boven de 20 miljoen euro.

Bazoer brak vorig jaar definitief door bij Ajax. Hij had onder Frank de Boer een basisplaats en kwam in 29 competitiewedstrijden tot vijf goals.

De nieuwe trainer Peter Bosz kiest echter meestal voor andere middenvelders, waardoor de zesvoudig international dit seizoen nog maar vijf Eredivisieduels (drie basisplaatsen) achter zijn naam heeft staan.

Napoli

Het is niet de eerste keer dat Bazoer in verband wordt gebracht met een Italiaanse club. Napoli zou begin dit jaar in de winterse transferperiode een akkoord hebben bereikt met Ajax over een overgang van de geboren Utrechter, maar hij zag zelf af van een transfer.

Eind vorig jaar vertelde Bazoer zelf dat FC Barcelona interesse in hem had getoond.

Ajax speelt donderdag vanaf 21.05 uur de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Celta de Vigo.