Ronald de Boer heeft het gevoel dat zijn broer Frank de klus als trainer van Internazionale behoorlijk heeft onderschat. De voormalig Ajax-coach werd bij de Italiaanse club al na 84 dagen ontslagen.

"Hij ging er met goede intenties in en hoopte dat hij de ploeg wel aan de praat zou krijgen", vertelt Ronald bij NUsport. "Achteraf kan je terugkijken en zeggen dat hij een beetje naïef is geweest."

Ronald noemt het ontslag pijnlijk, maar niet verrassend. "Je zag het natuurlijk wel een beetje aankomen, maar het is jammer dat hij het proces dat hij is gestart niet heeft kunnen afmaken."

Video: Ronald de Boer over ontslag broer Frank bij Inter

​Volgens Ronald heeft zijn broer laten weten teleurgesteld te zijn. "De afgelopen maanden hebben hem ontzettend veel energie gekost, het was zwaar en leerzaam. Nu is het hopen op een volgend avontuur."

De 46-jarige De Boer werd door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de 'Nerazzurri'. Inter staat twaalfde in de Serie A. De Noord-Hollander was pas sinds begin augustus werkzaam in Milaan.