Coach José Mourinho van Manchester United wordt door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd voor zijn wangedrag tijdens de rust van het competitieduel met Burnley van afgelopen zaterdag (0-0).

De Portugees had halverwege in de spelerstunnel een woordenwisseling met scheidsrechter Mark Clattenburg. Daarbij zou Mourinho de arbiter hebben beledigd.

De coach van United moest de tweede helft op Old Trafford vanaf de tribune bekijken. Mourinho heeft tot vrijdag 4 november 18.00 uur om een officiële verklaring in te dienen.

Het is de tweede keer binnen een maand dat Mourinho in aanraking komt met de FA. De ex-coach van Chelsea, Internazionale en Real Madrid wordt ook al vervolgd voor zijn uitspraken rondom het competitieduel met Liverpool van 17 oktober (0-0).

Taylor

Mourinho vroeg zich in aanloop naar die topper op Anfield hardop af of scheidsrechter Anthony Taylor wel in staat was om een goede wedstrijd te fluiten, aangezien de arbiter dicht in de buurt van Old Trafford woont.

"Iemand bij de FA probeert Taylor veel druk op te leggen door hem aan te stellen voor dit duel", aldus Mourinho destijds. Het is in Engeland verboden voor trainers en spelers om zich uit te laten over de arbitrage.

Manchester United gaat zondag om 16.00 uur in de elfde speelronde van de Premier League op bezoek bij Swansea City. De 'Mancunians' staan momenteel op de achtste plaats met vijftien punten.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League