Harry Kane heeft dinsdag de groepstraining bij Tottenham Hotspur hervat. De 23-jarige spits is sinds september uit de roulatie met een enkelblessure.

Kane liep de kwetsuur op in het competitieduel met Sunderland op 18 september. De concurrent van spits Vincent Janssen moest daardoor de laatste negen wedstrijden van de Spurs aan zich voorbij laten gaan.

Janssen leek door de absentie van Kane zijn kans te kunnen grijpen bij Tottenham, maar de 22-jarige Nederlander maakte slechts één doelpunt in competitieverband. 

Tottenham wist de laatste vijf duels niet in winst om te zetten. West Bromwich Albion (1-1), Bayer Leverkusen (0-0), Bournemouth (0-0) en Leicester City (1-1) hielden de Londenaren op een gelijkspel. Liverpool was vorige week in de League Cup met 2-1 te sterk.

Samenvatting Bayer Leverkusen-Tottenham Hotspur (0-0)

Arsenal

Trainer Mauricio Pochettino kan woensdag in het Champions League-duel met Bayer Leverkusen op Wembley nog niet beschikken over Kane. De Argentijn meldde dinsdag op een persconferentie dat hij goede hoop heeft dat zijn topscorer donderdag volledig de training kan hervatten.

De Brit is dan mogelijk wel fit genoeg voor de derby tegen Arsenal van zondag. In de laatste drie ontmoetingen tussen de twee Londense clubs scoorde Kane in totaal vier keer.

Arsenal-Tottenham Hotspur begint zondag om 13.00 uur in het Emirates Stadium. 

Bekijk het programma en de stand in de Premier League