Internazionale geldt zeker de laatste jaren als een trainerskerkhof, maar toch is het ontslag van Frank de Boer dinsdag na minder dan drie maanden ook voor de 'Nerazzurri' bijzonder snel te noemen.

"Jammer dat het zo is geëindigd", meldt De Boer in een eerste reactie op Instagram. "Om verder te komen met dit project, was er meer tijd nodig geweest. Ik wil alle fans bedanken voor de steun die jullie me de afgelopen maanden hebben gegeven."

De Boer, die op 8 augustus voor drie jaar tekende in San Siro als opvolger van de ontslagen Roberto Mancini, was maar 84 dagen in dienst van Inter en zat tijdens veertien wedstrijden op de bank bij de club uit Milaan; elf competitieduels en drie Europa League-wedstrijden.

Interim-trainers niet meegerekend heeft alleen Gian Piero Gasperini minder wedstrijden als Inter-coach achter zijn naam staan dan De Boer. De Italiaanse oefenmeester werd in het seizoen 2011/2012 al op 21 september en na vijf wedstrijden (één gelijkspel, vier nederlagen) ontslagen.

Sinds José Mourinho na de Champions League-winst in 2010 naar Real Madrid vertrok, heeft Inter al acht trainers versleten: Rafael Benitez, Leonardo, Gasperini, Claudio Ranieri, Andrea Stramaccioni, Walter Mazzarri, Mancini en De Boer.

Benitez, Leonardo en Ranieri hielden het ook minder dan een seizoen vol, maar zij kregen wel iets meer tijd van de clubleiding dan Gasperini en De Boer.

Verval

De Boer zag Inter in zijn veertien wedstrijden zeven keer verliezen; vijf keer in de competitie en twee keer in de Europa League.

Na elf speelronden is de in verval geraakte topclub terug te vinden op de twaalfde plek in de Serie A met 14 punten.