Romelu Lukaku vindt dat hij zijn sterke start bij Everton dit seizoen mede te danken heeft aan de manier waarop trainer Ronald Koeman met hem omgaat.

De 23-jarige spits is na tien competitiewedstrijden goed voor zeven treffers en drie assists. Daarmee heeft Lukaku een belangrijk aandeel in de vijftien doelpunten van Everton in de Premier League tot nu toe.

"Koeman helpt me heel erg goed met zijn adviezen", zegt de Belg dinsdag in The Guardian. "De trainer heeft duidelijk voor ogen op welke vlakken ik mezelf kan verbeteren en brengt dat duidelijk over tijdens de trainingen. Die heldere en eerlijke manier van communiceren helpt mij om beter te worden."

Lukaku was vorig seizoen al goed voor achttien competitietreffers. De spits werd afgelopen zomer dan ook veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Chelsea, waar hij van 2011 tot 2014 onder contract stond. 

Telefoongesprek

Koeman, die afgelopen zomer door Everton werd aangesteld als opvolger van Roberto Martinez, overtuigde Lukaku in een telefoongesprek echter om in Liverpool te blijven.

"Hij belde me tijdens het EK in Frankrijk", vertelt Lukaku. "Ik liet weten hoe ik me voelde en andersom was Koeman heel eerlijk tegenover mij. Dat verbaasde me eerlijk gezegd. Hij zag me als een belangrijke pion in zijn elftal."

"Ik maakte duidelijk dat ik geen voetballer ben die problemen veroorzaakt, maar altijd voor de volle honderd procent blijf werken. Koeman helpt me goed en daar heb ik veel aan. Ik heb nog nooit zo'n goede seizoenstart beleefd."

Chelsea

Komende zaterdagavond gaat Lukaku op bezoek bij zijn oude club Chelsea. Voor de spits brengt het duel in Londen geen extra lading met zich mee, ook al toonden de 'Blues' afgelopen zomer interesse in zijn diensten.

"Het voelt als een normale wedstrijd voor mij. De interesse van Chelsea is vooral een compliment voor Everton, dat geweldig werk voor me heeft verricht. Mijn motivatie voor de wedstrijd van zaterdag is gelijk aan een duel met Manchester United of Bournemouth."

Everton bezet momenteel met achttien punten de zesde plek in de Premier League. Chelsea heeft vier punten meer en staat vierde.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League