Frank de Boer is dinsdag ontslagen als trainer van Internazionale. De 46-jarige Noord-Hollander wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de 'Nerazzurri'.

"Wij willen Frank graag bedanken voor zijn werk in de afgelopen maanden en wensen hem het beste voor de toekomst", schrijft Inter dinsdag in een verklaring op de site van de club.

"Het is jammer dat het zo eindigt", meldt De Boer in een eerste reactie op Instagram. "Voor het uitvoeren van dit project had ik meer tijd nodig. Ik wil alle fans bedanken voor de steun die jullie me de afgelopen maanden hebben gegeven."

Jeugdtrainer Stefano Vecchi zal donderdag op de bank zitten wanneer de club uit Milaan het in de Europa League opneemt tegen Southampton.

Moeizaam

Internazionale staat momenteel met veertien punten op de twaalfde plek in de Serie A. De Boer leed afgelopen zondag bij Sampdoria (1-0) met zijn elftal al de vijfde competitienederlaag dit seizoen.

Ook in de Europa League gaat het Inter niet voor de wind. De Milanezen verloren twee van de drie gespeelde groepswedstrijden en staan daarmee laatste in groep K. Alleen Southampton werd moeizaam verslagen (1-0).

Italiaanse media speculeerden al weken over het naderende ontslag van De Boer. Desondanks spraken de Chinese eigenaren van Inter vorige week nog hun steun uit voor de oud-coach van Ajax, wiens krediet nu definitief op is. Ook assistent-trainers Orlando Trustfull en Michel Kreek moeten vertrekken.

Video: Ronald de Boer over ontslag broer Frank bij Inter

Mancini

De Boer is al de achtste trainer die het veld moet ruimen bij Internazionale sinds José Mourinho na de Champions League-winst in 2010 naar Real Madrid vertrok.

Naast De Boer waren ook Rafael Benitez, Leonardo, Gian Piero Gasperini, Claudio Ranieri, Andrea Stramaccioni, Walter Mazzarri en Roberto Mancini in de afgelopen zes jaar eindverantwoordelijk bij de 'Nerazzurri'.

De Boer werd begin augustus aangesteld als opvolger van de ook al ontslagen Mancini. Daarvoor was de oud-international van Oranje vijfeneenhalf seizoen trainer van Ajax, waarmee hij vier landstitels veroverde.

Volgens Italiaanse media wordt de Italiaan Stefano Pioli binnenkort aangesteld als de opvolger van De Boer. Tot die tijd neemt Vecchi de honneurs waar. Pioli was van 2014 tot april 2016 de coach van Lazio Roma. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A