Voetbal

El Ghazi voor een maand teruggezet naar Jong Ajax

Anwar El Ghazi maakt de hele maand november deel uit van Jong Ajax. Dat heeft de clubleiding besloten na een gesprek dat maandag met de aanvaller is gevoerd.

De 21-jarige vleugelspits werd vrijdag door trainer Peter Bosz van de training gestuurd en tot nader order uit de A-selectie gezet.

El Ghazi kreeg voor de oefensessie te horen dat hij 'op sportieve gronden' geen deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie voor het duel met Excelsior en had vervolgens een woordenwisseling met zijn coach. Dat viel verkeerd bij Bosz.

Ajax meldde vervolgens dat El Ghazi op maandag een gesprek zou hebben met de directie. Na dat gesprek is besloten dat de rechtsbuiten zeker een maand bij Jong Ajax meedoet. Daarna wordt gekeken of El Ghazi terug mag keren bij het eerste elftal.

De tweevoudig international van het Nederlands elftal is zijn basisplaats dit seizoen kwijtgeraakt onder Bosz. Huurling Bertrand Traoré krijgt de laatste weken de voorkeur als rechtsbuiten.

El Ghazi stond deze jaargang tot nu toe drie keer in de basis in de Eredivisie. Afgelopen woensdag stond hij wel aan de aftrap bij het KNVB-bekerduel met Kozakken Boys (1-6 zege), waarin hij de tweede goal maakte.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie