Phillip Cocu kijkt ernaar uit om dinsdagavond met PSV aan te treden tegen Bayern München in de Champions League. De trainer van PSV verheugt zich vooral op het weerzien met Arjen Robben.

"Robben zal de ontvangst krijgen die hij verdient voor zijn bijdrage aan PSV en het Nederlands voetbal", zei Cocu maandag op zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd van dinsdag. 

"Ik ben er niet bang voor dat dat ten koste gaat van de goede sfeer die er in Eindhoven kan zijn bij duels in de Champions League. Ik heb heel veel respect voor Robben. Hij heeft een fantastische persoonlijkheid. Met zijn specifieke kwaliteiten behoort hij tot de wereldtop."

"Elk team heeft zijn handen vol om hem af te stoppen. Wij zullen als team goed samen moeten werken om de aanval van Bayern tegen te houden."

Bij een nederlaag is PSV uitgeschakeld voor overwintering in de Champions League. Voor de landskampioen resteert dan een strijd om de derde plaats in de poule met FK Rostov. "Het is dinsdag een belangrijke wedstrijd voor ons. Als we nog enige pretentie willen hebben voor overwintering in de Champions League, dan zullen we een goed resultaat moeten halen."

"Maar ook met het oog op Rostov is deze wedstrijd belangrijk", zei Cocu. "Met het publiek dat er achter gaat staan, moeten we proberen een goed resultaat neer te zetten."

Ramselaar

De wedstrijdselectie van PSV ziet er hetzelfde uit als zaterdag tegen Vitesse. Jeroen Zoet, Luciano Narsingh, Jürgen Locadia en Siem de Jong kunnen niet spelen. "Jetro Willems en Steven Bergwijn liepen lichte pijntjes op in Arnhem, maar zijn daarvan hersteld", vertelde Cocu. 

Aankoop Bart Ramselaar heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een vaste kracht in het elftal van Cocu. Hij zal naar verwachting ook tegen Bayern in de basis staan. "We zijn heel erg tevreden over de ontwikkeling van Ramselaar. Hij heeft zich goed aangepast aan de manier van werken en spelen bij PSV", aldus Cocu.

"In dat opzicht kunnen we hem vergelijken met Davy Pröpper, die vorig seizoen geruisloos zijn plek in het team veroverd heeft. Hij blijft een beetje op de achtergrond, zuigt alles op wat we hem aanreiken en leert heel snel."

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München
139
Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Pasveer

Bij afwezigheid van Zoet zal Remko Pasveer ook tegen Bayern het doel verdedigen van PSV. De doelman schoof ook aan bij de persconferentie van Cocu. "Ik voel geen extra druk, ik vind het vooral mooi", zei Pasveer, die normaliter tweede keus is in Eindhoven. 

"Ik heb er heel veel zin in. Hier heb ik lang naar uitgekeken en nu is het moment daar. Maar het belangrijkste is teamresultaat."

"We hebben in het eerste elftal dezelfde afspraken bij bijvoorbeeld het verdedigen van standaardsituaties als bij Jong PSV. Daarom is er voor mij geen groot verschil."

Bayern beschikt met Manuel Neuer misschien wel over de beste doelman ter wereld. "Ik houd van zijn stijl. Hij is een aanvallende keeper, die op veel situaties vroeg anticipeert", zei Pasveer. "Dat zien niet veel mensen, maar voor mij zijn dat grote reddingen."

Na de bekernederlaag tegen Sparta leek er bij PSV sprake van een crisis, maar dankzij de uitoverwinning bij Vitesse van zaterdag heeft de club uit Eindhoven weer wat lucht. "Zo'n crisis wordt je grotendeels aangepraat", stelde Pasveer. "Wij kijken elke week naar de statistieken die we krijgen aangeleverd."

"Op de bekerwedstrijd tegen Sparta na, creëerden we elke wedstrijd heel veel kansen. Alleen tegen Sparta zijn we door de ondergrens gezakt. Het publiek reageert natuurlijk anders, maar wij laten ons geen crisis aanpraten."

PSV-Bayern München wordt live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en Bayern bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.