Voetbal

Duitse bondscoach Löw verlengt contract tot medio 2020

Joachim Löw heeft maandag zijn contract bij de Duitse bond verlengd tot en met het EK van 2020. De vorige verbintenis van Löw liep na het WK van 2018 af.

De 56-jarige trainer heeft de nationale ploeg sinds 2006 onder zijn hoede, nadat hij daarvoor twee jaar assistent was van Jürgen Klinsmann. Twee jaar geleden leidde Löw de 'Mannschaft' in Brazilië naar de wereldtitel.

"Ik voel het volledige vertrouwen van de bond", zei Löw maandag op het hoofdkantoor van de DFB in Frankfurt. "Als het hoofd en hart allebei 'ja' zeggen, is het niet zo moeilijk."

Bondsvoorzitter Reinhard Grindel noemde Löw "de beste coach" die hij zich kan wensen.

Löw zet handtekening onder nieuw contract

WK-kwalificatie

Bij de vijf eindtoernooien waarop Löw de eindverantwoordelijke was, haalde Duitsland minimaal de halve finale. In 2008 werd de EK-finale met 1-0 van Spanje verloren. Twee jaar geleden werd er in de einstrijd op het WK dus wel gewonnen. Na verlenging werd Argentinië met 1-0 verslagen.

Met Löw op de bank won Duitsland 94 van de 141 interlands, 23 wedstrijden gingen verloren. Het is een kwestie van tijd voordat hij het record breekt van Sepp Herberger, die tot 167 interlands als bondscoach kwam. 

Löw: "We willen allemaal het succes van het WK een vervolg geven op het WK in Rusland. Maar het eerste doel is als eerste eindigen in de WK-kwalificatie."

Duitsland won dit seizoen zijn eerste drie duels in de WK-kwalificatie en gaat met negen punten aan kop in groep C.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie