Voetbal

De Boer ziet ondanks 'psychologisch probleem' perspectief bij Inter

Frank de Boer vindt dat de spelers van Internazionale een psychologisch probleem hebben. Het is de vraag of de trainer de tijd krijgt om dat aan te pakken, want na de 1-0 nederlaag van zondagavond tegen Sampdoria is de roep om zijn ontslag toegenomen.

Het was alweer de vijfde competitienederlaag in elf duels voor Inter, dat afgezakt is naar de elfde plek in de Serie A. 

In Italiaanse sportmedia wordt gespeculeerd over een ontslag voor De Boer. De trainer ziet zelf nog perspectief. "Ik heb nog steeds vertrouwen in deze spelersgroep", zegt De Boer op de website van Inter.

"We hebben een psychologisch probleem, maar ik weet zeker dat we door deze periode kunnen komen. In sommige fases spelen we goed, maar dat moeten we negentig minuten volhouden."

Pas na de openingstreffer van Fabio Quagliarella in de 44e minuut begon Inter goed te voetballen tegen Sampdoria.

"We speelden niet zoals ik dat wilde in de eerste helft", stelt De Boer. "In de tweede helft waren we een stuk beter, maar we kunnen niet op een dergelijke manier aan de wedstrijd beginnen. Het is gewoon een kwestie van mentaliteit. Ik kan dit niet accepteren, want we hebben genoeg kwaliteit in de selectie."

"Op het veld zie ik niet het karakter en het vertrouwen dat nodig is om duels te winnen", aldus De Boer. "Veel spelers waren vandaag niet op hun best, ik was boos in de rust. Daarna waren we een heel ander team."

Wissel Eder

Een kwarter voor tijd haalde De Boer Eder naar de kant. De spits was zichtbaar teleurgesteld met zijn wissel, weigerde een uitgestoken hand van zijn trainer en ging met een kwaad gezicht op de bank zitten.

"Hij heeft op het veld niets verkeerd gedaan, maar de laatste tijd heeft hij veel wedstrijden gespeeld", zegt De Boer. "Ik wilde gewoon een frisse speler inbrengen."

"Eder is een speler die altijd honderd procent inzet toont, hij wil altijd winnen. Ik heb geen probleem met hem."

Donderdag speelt Inter in de Europa League uit tegen Southampton. In de Serie A staat zondag een thuisduel met hekkensluiter Crotone op het programma.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Serie A

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie