Voetbal

Van der Heijden maakt zich na puntenverlies geen zorgen om Feyenoord

Jan-Arie van de Heijden zegt zich geen zorgen te maken over Feyenoord, ondanks dat de koploper van de Eredivisie voor de tweede keer op rij niet wist te winnen. Na 1-1 tegen Ajax werd het tegen sc Heerenveen 2-2 in De Kuip.

"Zowel tegen Ajax als tegen Heerenveen waren we beter", zegt Van der Heijden tegen NUsport. "Dat heeft iedereen denk ik kunnen zien. Bovendien zijn we na elf wedstrijden nog altijd zonder nederlaag. Ik maak me dus geen zorgen, we staan er goed voor."

Dat Feyenoord er toch niet in slaagde om Heerenveen te verslaan wijt de 28-jarige Van der Heijden vooral aan het missen van kansen.

"We hadden gewoon moeten winnen, zeker als je de kansenverhouding erbij pakt. Heerenveen schoot drie keer op doel en maakte er twee, terwijl wij een paar grote kansen onbenut lieten. Misschien was het net 5 procent scherpte voor het doel die het verschil maakte tussen winst en een gelijkspel. Dat moet donderdag dan maar beter."

Basisplaats

Donderdag is het Oekraïense Zorya Luhansk de tegenstander voor de Europa League. De kans is groot dat Van der Heijden dan weer in de basis staat, omdat hij in zijn tweede seizoen in Rotterdam een vaste plek heeft veroverd in het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst.

"Ik wist dat als ik mijn kans zou krijgen, ik hem ook zou pakken en dat is gebeurd", vertelt de centrale verdediger, die in de zomer van 2015 overkwam van Vitesse. "Al had ik vorig jaar ook wat aanpassingsproblemen. Ik moet hier veel duels aangaan en kan niet altijd risico nemen in mijn spel."

"Mijn spel is nu een beetje een combinatie geworden van het fysieke werk en weten wanneer ik aanvallender kan denken. Dat gaat goed. Het vertrouwen is er, zoals dat er dit seizoen eigenlijk bij de hele ploeg is."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie