Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuijt wijten het gelijkspel zondag tegen sc Heerenveen (2-2) vooral aan het missen van kansen.

"We hadden hier gewoon moeten winnen", zei Van Bronckhorst na afloop in De Kuip. "Zowel bij een 2-1 voorsprong als bij 2-2 hebben we de kans gehad om het te beslissen, maar dat hebben we niet gedaan."

Feyenoord-aanvoerder Kuijt liet in de eerste helft ook twee riante mogelijkheden onbenut. Hij schoot van dichtbij over en zag een penalty gekeerd worden door Heerenveen-doelman Erwin Mulder, al was Rick Karsdorp in de rebound wel trefzeker.

"Ik had hem graag gemaakt, maar gelukkig maakte Rick hem wel af", keek Kuijt terug. "Inclusief ikzelf hadden we meer met de kansen kunnen doen. Dat was onze grootste tekortkoming vandaag."

Kuijt dacht daarbij ook aan Bilal Basaçikoglu, die kort na rust oog in oog met Mulder op de keeper schoot. "We hadden op 3-1 kunnen komen en dan was het min of meer beslist. Heel jammer, want zeker in de Kuip kunnen en moeten we gewoon winnen. De teleurstelling is groot."

Slordig

Over het spel van Feyenoord was Van Bronckhorst niet eens ontevreden, al baalde hij wel van de zwakke beginfase. "In het eerste kwartier hadden we moeite met Heerenveen. En als wij in balbezit kwamen, waren we te slordig."

De trainer zag de Friezen dan ook al snel op voorspong komen via Reza Ghoochannejhad. "Bij die goal gaven we Sam Larsson veel te veel ruimte. Hij kon zo het veld oversteken en de aanval opzetten."

"Normaal gesproken houden we de linies juist dicht op elkaar. Na de 1-0 ging dat gelukkig wel goed, we hielpen elkaar en waren op weg naar een zege, tot die 2-2 (afstandsschot van Arber Zeneli, red.). Hij zal hem niet vaak zo binnenschieten, maar helaas was het dit keer wel raak."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie