Trainer Frank de Boer is blij dat de Chinese eigenaars en de clubleiding van Internazionale vrijdag op een persconferentie hebben verklaard dat ze nog volledig achter hem staan.

"Dat zij het vertrouwen in mij hebben uitgesproken zorgt voor meer rust in de hele club. Niet alleen bij de technische staf, maar ook bij de spelers", aldus De Boer zaterdag op zijn persconferentie voor het competitieduel met Sampdoria van zondag.

"Het is nooit goed als mijn spelers iedere dag in de krant verhalen lezen over mijn vertrek. Het is zeer belangrijk dat Suning Holdings (de Chinese eigenaars van Inter, red.) verduidelijkt heeft wat ons project is en dat ze vertrouwen hebben in de coach. Dat maakt het werken hier gemakkelijker."

De Boer, die vlak voor het begin van het seizoen werd aangesteld als opvolger van Roberto Mancini, heeft dit seizoen al vier keer verloren met Inter in de Serie A, waardoor er al enkele weken over zijn ontslag wordt gespeculeerd in de Italiaanse media.

De zege woensdag op Torino (2-1) verschafte de Nederlandse trainer weer wat lucht en vrijdag benadrukte de clubleiding van Inter op een persconferentie met de Chinese eigenaars dat De Boer nooit ter discussie heeft gestaan. "We steunen zijn project en geloven er sterk in dat hij zeer succesvol kan zijn", zei technisch directeur Piero Ausilio.

Blanc

De Boer stelde zaterdag dat hij zich dan ook geen zorgen maakt over zijn toekomst, ook al duiken er in de media verschillende namen van potentiële opvolgers op.

Zo meldde de Franse krant Le Parisien eerder deze week dat Inter al gesproken zou hebben met voormalig Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc.

"Ik denk niet dat het de trainers zelf zijn die dit soort verhalen de wereld in brengen, dat zullen hun zaakwaarnemers zijn. Zo gaat het altijd, dat is normaal. Maar dat is niet iets waar ik me zorgen over maak."

De Boer geeft zichzelf voorlopig een 7 als rapportcijfer voor zijn eerste maanden bij Inter. "We moesten van ver komen en hebben al veel progressie geboekt. Natuurlijk zijn er pieken en dalen geweest, maar we weten waar we naartoe willen en zijn op de goede weg."

Sampdoria-Internazionale, het duel tussen de nummer zestien en de nummer tien van de Serie A, begint zondagavond om 20.45 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A