Johan Cruijff krijgt mogelijk een standbeeld bij Camp Nou. Dat suggereerde voorzitter Josep Maria Bartomeu zaterdag op de ledenvergadering van FC Barcelona.

"Wij zijn momenteel in gesprek met de familie van Johan Cruijff over een permanent eerbetoon", verklapte Bartomeu aan de 'socios' van de Catalaanse club.

De clubicoon van de Catalaanse grootmacht overleed in maart van dit jaar op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Na zijn dood konden supporters vier dagen in Camp Nou terecht om Cruijff een laatste eer te bewijzen. Bovendien werd de Amsterdammer groots herdacht voorafgaand aan de 'Clasico' tegen aartsrivaal Real Madrid.

Video: Barcelona bedankt Cruijff met prachtige compilatie

Barcelona bedankt Cruijff met prachtige compilatie
Barcelona bedankt Cruijff met prachtige compilatie

Arena of Schiphol

​Cruijff speelde van 1973 tot 1978 voor Barcelona. In 1988 keerde hij als trainer terug bij de Spaanse club, die hij in acht jaar tijd aan onder meer vier landstitels en de Europa Cup I hielp. Later vervulde de legendarische nummer 14 een rol als adviseur bij de Catalanen.

In Nederland gingen na het overlijden van Cruijff stemmen op om het stadion van Ajax, de Amsterdam Arena, of luchthaven Schiphol naar Nederlands beste voetballer ooit te vernoemen.