Ronald Koeman moet Wayne Rooney uit zijn hoofd zetten. Volgens José Mourinho is het ondenkbaar dat zijn aanvoerder vertrekt bij Manchester United.

"Hij gaat helemaal nergens heen", reageert Mourinho op de speculaties over de toekomst van Rooney, die het de laatste weken met een plek op de reservebank moet doen bij United. "Hij is mijn captain en zo gedraagt hij zich ook."

Vrijdag liet Koeman op zijn persconferentie doorschemeren dat hij niet onwelwillend tegenover een terugkeer van Rooney bij Everton zou staan. "Als we de mogelijkheid krijgen om hem welkom te heten, dan zou ik heel blij zijn."

Mourinho schrijft de 31-jarige aanvaller echter nog lang niet af en verwijst alle geruchten naar het rijk der fabelen. "Hij kan nog jaren door op het hoogste niveau."

"Ik kan natuurlijk niet zeggen wat er gebeurt als hij 35 is, maar wat ik wel kan zeggen is dat hij een ontzettend goede en belangrijke speler voor ons is. Hij gaat nergens heen. Wij houden van hem en hij houdt van de club."

Grote jongen

De Portugese manager begrijpt wel dat Rooney niet vrolijk wordt van zijn huidige situatie. De Engels international is zijn basisplaats bij United kwijt en moest onlangs ook op de bank plaatsnemen van interim-bondscoach Gareth Southgate.

"Natuurlijk is hij daar niet blij mee", erkent Mourinho. "Maar ik denk dat hij nog ongelukkiger zou zijn als hij geblesseerd op de tribune moet plaatsnemen. Elke speler wil spelen en niemand is blij als hij ernaast staat. Ze zijn altijd ongelukkig als ze op de bank zitten, maar hij is een grote jongen en kan prima omgaan met deze situatie."

Rooney trok op 18-jarige leeftijd de deur achter zich dicht bij Everton en speelt sinds 2004 bij Manchester United. Hij is nog drie doelpunten verwijderd van clubtopscorer aller tijden Bobby Charlton (249).

Manchester United speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur thuis op Old Trafford tegen het gepromoveerde Burnley. Na negen speelrondes staan de 'Red Devils' op de zevende plek in de Premier League.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Premier League