Voetbal

Roda JC van laatste plaats af door gelijkspel bij FC Twente

Roda JC heeft in ieder geval voor één dag afstand gedaan van de laatste plaats in de Eredivisie. De Limburgers hielden vrijdagavond stand in de uitwedstrijd tegen FC Twente: 0-0.

Roda JC, dat nu vijf punten heeft gehaald uit zijn laatste drie duels, staat op acht punten uit elf wedstrijden. Willem II heeft zeven punten, maar komt zaterdag in Tilburg nog in actie tegen FC Groningen.

In het matige duel kreeg FC Twente zowel voor als na de rust mogelijkheden, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp en Roda JC-keeper Benjamin van Leer was vaak een sta-in-de-weg.

De ploeg van trainer René Hake bleef wel voor het zesde Eredivisieduel op rij zonder nederlaag. FC Twente is nog steeds de nummer vijf van de Eredivisie, nu met achttien punten.

Warming-up

Hake moest kort voor de aftrap zijn basiself nog aanpassen. Tijdens de warming-up bleek dat aanvaller Chinedu Ede niet aan de wedstrijd kon beginnen. Fredrik Jensen was zijn vervanger.

In de eerste helft was er sprake van eenrichtingsverkeer. FC Twente viel aan, maar kreeg weinig kansen omdat de offensieve acties veelal in een te laag tempo werden uitgevoerd.

Alleen verdediger Peet Bijen was dicht bij het openingsdoelpunt. Even daarna strandde Mateusz Klich op doelman Van Leer. Roda JC, loerend op counters, stelde er aanvallend weinig tegenover in de eerste helft.

Ook na de rust was FC Twente sterker. Veel kansen kreeg de ploeg niet, want Roda JC verdedigde secuur. Bij tegenstoten waren ook de Limburgers zo nu en dan gevaarlijk. Invaller Nestoras Mytides was in de afwerking niet accuraat genoeg.

In de vijf minuten blessuretijd kreeg FC Twente nog een goede kans, maar topscorer Enes Ünal kopte recht op Van Leer af.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie