Clubleiding Internazionale spreekt vertrouwen uit in De Boer

De clubleiding van Internazionale heeft vrijdag op een persconferentie zijn vertrouwen uitgesproken in trainer Frank de Boer.

"We hebben een goede coach en een goede ploeg", zei technisch directeur Piero Ausilio in aanwezigheid van de Chinese eigenaren. "De Boer heeft nooit ter discussie gestaan, want we steunen zijn project en geloven er sterk in dat hij zeer succesvol kan zijn."

De afgelopen dagen werd er in Italiaanse media veelvuldig gespeculeerd over een ontslag voor De Boer, die met Inter op de tiende plek staat in de Serie A. Afgelopen woensdag werd tegen Torino (2-1) eindelijk weer eens een zege geboekt.

"Wij laten ons niet beïnvloeden door wat de media vinden", vertelde vicevoorzitter Javier Zanetti, die ook aanschoof bij het persmoment. "We werken er hard aan om de boel in evenwicht te krijgen."

Volgens Ausilio is het niet vreemd dat De Boer en Inter slecht presteren aan het begin van het seizoen. "Het is normaal dat er af en toe hobbels op de weg zijn. Het is aan ons als clubleiding om om die resultaten heen te kijken en te zien waar we ons kunnen verbeteren."

Blanc

Eerder deze week meldde de Franse krant Le Parisien dat Inter al gesproken heeft met Laurant Blanc als eventuele opvolger van De Boer. De Fransman was als speler al actief voor Inter en vertrok afgelopen zomer bij Paris Saint-Germain.

Ausilio ontkent echter dat Blanc is benaderd. "Wij hebben met niemand contact gehad. Iedereen kan zichzelf naar voren schuiven, want iedereen wil deze baan. Maar De Boer is de trainer van Inter."

Inter en De Boer komen zondag weer in actie. De club uit Milaan speelt dan uit tegen Fiorentina.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A

Tip de redactie