Voetbal

PSV mist geblesseerde Zoet ook tegen Vitesse

PSV kan zaterdag in de Eredivisiewedstrijd tegen Vitesse nog niet beschikken over Jeroen Zoet. De doelman is niet hersteld van zijn spierblessure.

Eerder deze week werd nog verwacht dat de 25-jarige Zoet op tijd fit zou zijn voor het duel in de Gelredome. Hij zal tegen Vitesse worden vervangen door Remko Pasveer.

Pasveer keepte vorige week ook al in de competitiewedstrijd tegen Sparta (1-0 winst) en ook in het KNVB-bekerduel met de Rotterdammers (3-1 verlies) stond hij onder de lat.

Naast Zoet kan trainer Phillip Cocu zaterdag door blessures niet beschikken over Jürgen Locadia, Siem de Jong, Luciano Narsingh en Jorrit Hendrix. Narsingh viel dinsdag met een hamstringblessure uit tegen Sparta.

Locadia maakte deze week na twee maanden afwezigheid zijn rentree op het trainingsveld. "Jürgen heeft al meegedaan aan de schietoefeningen, maar de wedstrijd tegen Vitesse komt te vroeg", zei Cocu vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie op De Herdgang.

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Beleving

Cocu benadrukte op de persconferentie dat hij ondanks de slechte resultaten in de laatste weken rekent op een goed resultaat in Arnhem. "Wij verwachten een bepaalde inzet en beleving die ik iedere wedstrijd van PSV wil zien. Tegen Vitesse hoop ik niet alleen, maar verwacht ik ook een ander PSV te zien dan tegen Sparta."

Voor de training van donderdag sprak Cocu al met zijn spelers over het pijnlijke verlies van dinsdag. "Dat is een gesprek geweest om vooral vooruit te kijken. Iedereen heeft de ruimte gehad om zich te uiten." 

"Dat is ook zeker gedaan en ik ben zeer content met de reactie die uit de groep is gekomen. Nu komt punt twee: de vertaling naar het veld maken."

De wedstrijd tussen Vitesse en PSV begint zaterdag om 19.45 uur in de Gelredome en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie