Klaas-Jan Huntelaar mag zich waarschijnlijk weer opmaken voor een basisplaats in de Bundesliga bij Schalke 04. De spits werd onlangs gedegradeerd tot derde keus, maar staat zaterdag tegen Borussia Dortmund mogelijk weer op het veld.

De voormalig spits van Ajax en Real Madrid stond in het bekerduel met FC Nürnberg weer eens aan de aftrap en droeg met een treffer bij aan de 3-2 overwinning tegen de ploeg uit de Tweede Bundesliga.

Markus Weinzierl hoopt dat de ervaring van de spits zaterdag bij kan dragen aan een gunstig resultaat in de altijd felbetwiste derby tegen 'BVB'. "Dat kan een positieve factor zijn", zei de coach donderdag tegen Sport.de.

De spits die bij bondscoach Danny Blind uit de gratie is, wordt in Duitsland omschreven als 'derbyspecialist'. Hij maakte de laatste twee doelpunten voor Schalke tegen Dortmund.

"Huntelaar heeft natuurlijk zijn kwaliteiten", weet Weinzierl dan ook. "Hij is onze gevaarlijkste speler in het strafschopgebied. Klaas-Jan is altijd een belangrijke speler voor Schalke geweest en dat is hij nog steeds. Hij zal zich ook altijd blijven inzetten."

Schalke 04 staat na een beroerde start van het seizoen pas op de veertiende plaats in de Bundesliga. Dortmund is de nummer zes.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Bundesliga