Frank de Boer voelde woensdag enige opluchting na de zege van Internazionale op Torino (2-1). Door twee treffers van Mauro Icardi lijkt zijn baan voorlopig gered.

De oud-trainer van Ajax staat al enkele weken onder druk in Milaan vanwege tegenvallende resultaten. De laatste drie duels in de Serie A werden verloren.

"Het is dus logisch dat we moesten winnen", zei de coach bij Mediaset Premium. "Ik ben trots op hoe we hebben gespeeld. Ik denk dat Torino maar twee of drie kansen heeft gekregen en die hebben we ook nog eens zelf ingeleid."

Volgens de voormalig verdediger is de rust tot op zekere hoogte teruggekeerd. "De situatie lijkt iets stabieler, maar we moeten blijven winnen en voor mij is de manier waarop ook belangrijk. Vandaag hebben we een stap vooruit gezet en ik verwacht dat we in de volgende wedstrijd tegen Sampdoria geen stap terug zullen doen."

Icardi

De Boer werd ook nog gevraagd naar de situatie van Icardi. De aanvoerder ligt bij een deel van de harde kern onder vuur vanwege gepeperde uitspraken in zijn autobiografie, maar werd na zijn twee treffers weer flink toegejuicht.

"Mauro geeft altijd het goede voorbeeld op het veld. We weten dat er dingen in zijn boek staan, maar tijdens de trainingen en wedstrijden geeft hij altijd honderd procent."

Bekijk de uitslagen en de stand in de Serie A